fredag 2. januar 2009

Nytt år- oppusningen fortsetter!

Dette gjorde vi i 2008:


-Pusset opp 4 soverom, rev ned gamle veggplater, fjernet tapet og la nye gulv. Ny tapet og malte lister, vegger og tak

Stue- rev ned alle de gamle koreaplatene, satte opp nye hunonittplater, malte veggene og listene. Taket malt. Pappa rev ned den gamle trekkspilldøra som var mot kjøkkenet, lagde åpen løsning og satte opp ny bærer i taket.
Entre og yttergangen er malt og nytt gulv er lagt.
Utvendig har huset fått ny kledning på deler av veggene, vesteveggen er helt ny. Tre ytterdører, samt alle vinduer er byttet ut.

I dag gjorde snekkeren ferdig luftebalkongen i 2 etg..

Gangen ned i kjelleren er kvistlakket
Parafinovnen i stua har tjent sin misjon og nå er det nesten helt fritt for olje, frem til sommeren fyrer vi med ved.
Den gamle fine men akk så brannfarlige kakkelovnen i kjellerstua er desverre montert slik at det er livsfarlig å fyre i den, dette ble avdekket da vi hadde branninspeksjon. Ovnen må byttes ut. (synd for den er så fin)


Ovnen er helt ok men monteringa er vistnok ikke etter boka- så nå selger vi denne og kjøper en ny liten ovn til kjelleren..

Strømkabel som lå nedgravd er nå gravd opp og det er klargjort slik at vi kan få flyttet boksen med hovedstrømuttaket ut av huset...Pr i dag ligger hovedstrøminntaksboksen ved siden av dusjen i kjelleren- ganske usikkert og lite heldig
Noen syntes vist ikke det gjorde så mye å dusje ved siden av hovedstøminntaket...
Foresten, jeg har ikke heklet den fine dorullholderen på veggen og toalettrommet kan vel egentlig ikke bli noe verre enn det allerede er så her er det stort rom for bedring! Husets desidert mest utrivelige rom!

Strømboksen skal ut!(men først måtte vi søke kommunen, energiverket og grave et digert hull i bakken på utsiden...)

I 2009 håper vi å få ordnet følgende:


Kjøkken- Kjøkkeninnredning og hvitevarer kommer på mandag men når det blir montert er usikkert. Først må rørleggerne inn å bytte ut gamle rør, legge rør-i-rør, ny varmtvannstank settes inn samtidig
skal badet totalrenoveres og et soverom skal også tas med i badareal. Dermed må vegger rives, og hele badet skal ribbes "på rot", gulvet avrettes, varmekabler legges og alt skal flislegges...Kjøkkenet skal få nytt tak og parkett legges.


Stua- her skal parafinovnen ut- ny vedovn/peis inn, nytt gulv legges
Toalettrom i kjelleren skal også totalrenoveres.
Kjellerstua skal males og oppgraderes, kjellervindu må byttes ut i større så vi får lagd rømningsvei.

Hagen skal friseres, busker klippes, det skal plantes og sås (endelig noe jeg kan gjøre selv..)


Så det blir litt å puske med også i 2009...




5 kommentarer:

Anonym sa...

aah puh, mister nesten pusten, men dere har jammen gjort mye allerede! Godt jobba! Du glemte å nevne det mest positive: at dere slipper å lage drenering rundt huset! Penger spart.

Anonym sa...

aah puh, mister nesten pusten, men dere har jammen gjort mye allerede! Godt jobba! Du glemte å nevne det mest positive: at dere slipper å lage drenering rundt huset! Penger spart.

turvid sa...

Såå mye jobb.... og snart er det vår tur *sukk*

Gunn Elin sa...

Jeg kjenner meg så sinnsykt igjen... Hehe. Ett tips (for den ovnen var virkelig fin!). Et vennepar fikk tatt ut sin og restaurert den og montert den på lovlig vis. Så det går visst an å endre på slikt. Og det finnes "ovnsreperatører". Det er jo en ide siden den skal være ovn nr. 2. Lykke til i det nye året. Vi skal ta kjøkkenet, gangen, ny trapp og nytt tilbygg... Samt ferdigstille et soverom...

Hønehuset sa...

Gleder meg til å se resultater! Veggen ble jempefin med nye vinduer og dører. Og luftebalkong. vDet er deilig det!