mandag 26. januar 2009

Likner litt på et kjøkken....

Bare for å si det med en gang. Kjøkkenet er ikke ferdig enda men det ser bedre ut og nå likner det i det minste på et kjøkken eller hva?
Dette gjenstår enda:
Ventilatoren manglet en del som de hadde glemt å pakke på fabrikken til Whirlpool, den delen burde dukke opp i posten i løpet av uka
Benkeplate har vi ikke så foreløpig har vi lagt på noen Huntonittplater, jeg skal ut å bestille en mørk laminatplate i dag, så blir det spennende å se hvor lang tid som går før den er klar
Vask og blandebatteri er ikke satt opp, de må vente på benkeplata, dermed har vi fortsatt ikke rennde vann eller utslagsvask
Det kommer et høyskap til over benken, vi hadde nemlig glemt å tenke på at ventilator-uttaket ikke sto midt på veggen og dermed måtte stekeovn skap og ventilator forskyves og tegningen vår stemte ikke med virkeligheten.

Her sitter jeg å steker vafler og strikker lue i mitt rotete kjøkken
Tiden med oppvask i balje og bæring av vann er altså ikke over, jeg bærer vann fra 2 etg og ned når jeg skal vaske opp, og etterpå må alt bæres opp igjen.
Dekkeplata forran oppvaskmaskin er ikke satt på
Stekeovnene virker ikke, hvorfor aner jeg ikke, og induksjonstoppen venter på benkeplata, derav hybelkomfyren oppå kjøkkenbenken....ja ja sånn er det her nå....
Ellers har Johnny fornøyd konstatert at Ikea leverer det de skal, drt har ikke manglet en eneste skrue, og den delen på ventilatorhetta var det Whirlpool som hadde glemt så alt i alt er vi superfornøyd med Ikea. Bestillinga ble gjort over tlf og vi fikk ikke sett noen av varene på ordentlig før vi kjøpte så jeg synes vi har vært veldig heldige!

torsdag 22. januar 2009

En liten oppdatering før jeg tar kveld...

Det ble jobbet på kjøkkenet i dag også...
Elektrikerne har vært her og flyttet stikk og gjort klart til lys og komfyr og ja...
Pappa har satt opp ferdigmalte Huntonittplater på veggen rett frem(vi skulle egentlig ha plater fra Fibo Tresbo eller slike baderomspanelplater men ble frarådet dette da de platene vistnok ikke tåler varme fra komfyr særlig godt)

Kjøkkenet sett fra stua, vindu på venstre vegg, vask og oppvaskmaskin på høyre vegg
Ikke alt blir som på tegningen men det blir bra, og det er jo det viktigste.. I hjørnet der rørene kommer ned har vi bygd en boks for å skjule disse, den skjuler faktisk veldig bra, den går i ett med veggen ved siden av
Venstre side av kjøkkenet
Her kommer vask og kran etterhvert, forhåpentligvis kommer rørleggeren i morgen for å koble på oppvaskmaskin, eller jeg håper jo det da, men det er ikke sikkert alt er klart til i morgen, jeg e bare så lei av å vaske opp for hånd..Kjøleskapet skal stå i hjørnet under det lille takskapet

Min nye gode venn oppvaskmaskinen, mangler frontplate enda...

Fra stua og inn
Mye gjenstår enda, dører og innmat, ventilatoren må kobles, blandebateri må på plass og benkeplater har vi ikke kjøpt enda så helt ferdig kjøkken er lenge til..

onsdag 21. januar 2009

Kjøkken dag 2

Det jobbes ivrig på kjøkkenet, og nå har pappa kommet på besøk så da går alt mye raskere!

Sånn så det ut her Tirsdags kveld. Johnny ribbet og gjorde klart. Her river han takplater. Etterhvert forsvant også den gamle vasken og vaskskapet ut..
Her er alt ute. Gulvet er ribbet ned til treet, takplatene fjernet og innredning kastet ut.
Så la vi tak, det tok Pappa og Johnny en time og 3 kvarter å få på plass de nye takplatene- de jobber raskt altså!
Gammel og ny eikeparkett. Vår gamle parkett er vistnok perfekt å slipe ned og lakke på nytt, men det ble til at vi tok den lettvindte veien og legger ny parkett oppå den gamle. Hvitvasket eik Linnea fra Kahrs
Her legges det gulv!

Gulvet har kommet på og jeg er så utrolig fornøyd, det ble så fint! Johnny har startet med å montere skrogene fra Ikea..Litt fiksing må til og jeg som sitter i stua og blogger hører at det diskuteres ivrig over hva og hvordan...jeg nøyer meg med å lytte- og å løpe inn å kikke innimellom..

Så langt kom de i kveld...Her står de og vurderer om de skal legge huntonittplater på veggene og så flislegge oppå senere...Så slipper vi å stresse med fliser og slikt nå. Vi har vel funnet ut av det før i morgen regner jeg med....



lørdag 17. januar 2009

Vi river...

Se så fint kjøkken jeg har i kveld!
Det åpenbarte seg noen heftige 70-tallsfarger da vi rev kjøkkenskapene, og tapeten der på veggen rett frem har store brune roser..
Dette har du kanskje sett før? I mormors gamle kjøkken eller hjemme hos tante en gang for lenge siden? Besteforeldrene mine hadde orange kjøkken en gang i min barndom, og jeg forbinder disse brune og orange fargene med god mat og kjærlighet..
Men selv om jeg blir litt nostalgisk synes jeg ikke det er særlig pent.. Røret i hjørnet her har voldet oss litt hodebry når vi skulle tegne inn målene på kjøkkenet, men jeg tror vi har funnet en løsning..
Veggen mot gang, der det før var en dør..
Ut mot stua der vi midlertidig har instalert oss med hybelkomfyr og oppevarer alt av kjøkkenglass, kopper, kaseroller og tørrmat i esker og bedrollere..Ikke rart det er rotete..
Gulvbelegget har sett bedre dager det er sikkert- men nå skal det ut!
Her ligger det nye gulvet på vent- hvitvasket eik. Jeg gleder meg til å få det på!
Mandag skal både rørlegger elektriker inn å jobbe. Vi skal få rør-i-rør system, ny varmtvannstank og flytte en del elektriske punkter.. Jeg er veldig spent på hvor lenge vi må leve uten kjøkken og varmtvann...
(Mamma/pappa- hvis dere kikker innom- vi tok vare på glasskapene om dere vil overta dem)


fredag 9. januar 2009

Mens jeg venter på kjøkkenet...


Sakte men sikkert kommer ting på plass...Selv om vi flytta inn i november er det enda masse som gjenstår. Jeg har ikke hengt opp bilder enda, jeg regner med det blir enda en tid med byggestøv og hamring, så det får vente..Men det klør i fingrene så det er hardt å vente.

Johnny har satt opp to pax garderobeskap i gangen og det var deilig å få ryddet inn jakker, luer og votter.


I gangen er det trappa som skal få nye trinn, og så skal døra inn til stua males.

Vi har kjøpt eiketrinn som forhåpentligvis er enkle å lime rett på de gamle trinnene, trappa blir lys med eikefarget rekkverk og trinn.


Ute er det snø og is..


Koselig med besøk av småfugler i fuglematerne utenfor. Gulljenta har hengt opp meiseboller og de var svært populære.


Katten på post. Hun sitter lenge og følger med på fuglelivet, men innimellom tar hun en siesta (kjekt med brede vindusbrett!)


Nå er det helg og jeg har ingen store planer. Forkjølelsen har tatt over her så jeg tror det blir noen rolige dager..

torsdag 8. januar 2009

Flisejakt- har du sett noen som likner?

Jeg er på flisejakt...

Vi hadde tenkt å bruke alloc kitchenboard på veggene i kjøkkenet, men der endret vi fort mening da vi fikk høre av et vennepar at disse veggplatene ikke tåler varme særlig godt..



Derimot er jeg helt sikker på at avlange hvite fliser gjør seg veldig bra, emn problemet er å finne noen som selger slike. Jeg ønsker meg skinnende hvite fliser med sterk emalje...



Slike fliser kalles "Subway tiles" fordi det var vanlig å bruke dem på togstasjoner og i undergrunnsbaner. Jeg tror de vil være perfekte på veggen over kjøkkenbenken og ved ventilatoren- om noen vet om slike så si endelig ifra!


onsdag 7. januar 2009

Kjøkkenet står for tur

Nå har Ikea-kjøkkenet vårt kommet! Men det betyr ikke at vi har satt det opp, det står nemlig flatpakket ute i garasjen i påvente av at vi skal rive ut det gamle kjøkkenet, og så skal det gamle gulvet og taket fjernes og nytt legges..
Slik som denne tegninga skal altså kjøkkenet bli..Kjøkkenet er Lindingø. Med sorte hvitevarer, innebygd oppvaskmaskin og hvit porselensvask som henger utenpå benken.

Og her et litt dårlig bilde av hvordan det ser ut i dag. På veggen rett frem kommer ventilator og stekeovn..På veggen mot høyre (som ikke vises her) blir vask, oppvaskmaskin og kjøleskap

Så er det spennende for nå har vi bestemt oss for gulv i både stue og kjøkken. Valget falt på hvit eikeparkett fra Kahrs. Gulvet leveres 16 Januar så innen den tid bør vi ha ribbet ned det kjøkkenet vi har i dag.


Jeg ønsket meg en parkett som verken hadde gul eller rødskjær. En stund tenkte jeg på valnøtt men vi kom frem til at et såpass mørkt gulv stjeler mye lys, skitten vises veldig lett og dessuten tror jeg det er lett å bli lei av et såpass mørkt gulv som valnøtt er. Så da ble det hvit mattlakkert eik som jeg tror kommer til å bli nydelig!
Nå skal jeg lete etter en benkeplate til kjøkkenet som likner gulvfargen...

fredag 2. januar 2009

Nytt år- oppusningen fortsetter!

Dette gjorde vi i 2008:


-Pusset opp 4 soverom, rev ned gamle veggplater, fjernet tapet og la nye gulv. Ny tapet og malte lister, vegger og tak

Stue- rev ned alle de gamle koreaplatene, satte opp nye hunonittplater, malte veggene og listene. Taket malt. Pappa rev ned den gamle trekkspilldøra som var mot kjøkkenet, lagde åpen løsning og satte opp ny bærer i taket.
Entre og yttergangen er malt og nytt gulv er lagt.
Utvendig har huset fått ny kledning på deler av veggene, vesteveggen er helt ny. Tre ytterdører, samt alle vinduer er byttet ut.

I dag gjorde snekkeren ferdig luftebalkongen i 2 etg..

Gangen ned i kjelleren er kvistlakket
Parafinovnen i stua har tjent sin misjon og nå er det nesten helt fritt for olje, frem til sommeren fyrer vi med ved.
Den gamle fine men akk så brannfarlige kakkelovnen i kjellerstua er desverre montert slik at det er livsfarlig å fyre i den, dette ble avdekket da vi hadde branninspeksjon. Ovnen må byttes ut. (synd for den er så fin)


Ovnen er helt ok men monteringa er vistnok ikke etter boka- så nå selger vi denne og kjøper en ny liten ovn til kjelleren..

Strømkabel som lå nedgravd er nå gravd opp og det er klargjort slik at vi kan få flyttet boksen med hovedstrømuttaket ut av huset...Pr i dag ligger hovedstrøminntaksboksen ved siden av dusjen i kjelleren- ganske usikkert og lite heldig
Noen syntes vist ikke det gjorde så mye å dusje ved siden av hovedstøminntaket...
Foresten, jeg har ikke heklet den fine dorullholderen på veggen og toalettrommet kan vel egentlig ikke bli noe verre enn det allerede er så her er det stort rom for bedring! Husets desidert mest utrivelige rom!

Strømboksen skal ut!(men først måtte vi søke kommunen, energiverket og grave et digert hull i bakken på utsiden...)

I 2009 håper vi å få ordnet følgende:


Kjøkken- Kjøkkeninnredning og hvitevarer kommer på mandag men når det blir montert er usikkert. Først må rørleggerne inn å bytte ut gamle rør, legge rør-i-rør, ny varmtvannstank settes inn samtidig
skal badet totalrenoveres og et soverom skal også tas med i badareal. Dermed må vegger rives, og hele badet skal ribbes "på rot", gulvet avrettes, varmekabler legges og alt skal flislegges...Kjøkkenet skal få nytt tak og parkett legges.


Stua- her skal parafinovnen ut- ny vedovn/peis inn, nytt gulv legges
Toalettrom i kjelleren skal også totalrenoveres.
Kjellerstua skal males og oppgraderes, kjellervindu må byttes ut i større så vi får lagd rømningsvei.

Hagen skal friseres, busker klippes, det skal plantes og sås (endelig noe jeg kan gjøre selv..)


Så det blir litt å puske med også i 2009...