onsdag 31. desember 2008

Takk!

Takk for et kjempefint år!
Det har vært en glede å besøke blogger og å få besøk her av mange andre bloggere og hobbyentusiaster. Nå har jeg blogget siden 2003 og det gir mye glede. Jeg får ofte hilsener og kommentarer som gjør meg glad, og ved å beske andres blogger får jeg og et lite innblikk i andres liv, vi skriver jo om så mangt, strikking og prosjekter, om det å leve med barn, om det å leve i det hele tatt. Det er ofte små ting i hverdagen som er selve gleden i livet.
Takk for i år og et godt nyttår til dere alle sammen!

Kjøkkenet er på tur!


Det har vært stille i huset nå i jula, malekost og hammer har fått hvile mens vi har kost oss og slappet av.



Jeg må innrømme det klør litt i fingrene etter å få satt i gang med å lage trapp og å få malt det lille garderoberommet i yttergangen så det setter jeg i gang med i Januar.

Sånn så det ut ved inngangspartiet noen få dager før jul- den nye døra er satt i. De grå partiene er forgrunnede og skal males hvite når det blir vår.


Nå venter vi på kjøkkenet vårt som kommer fra Sverige om få dager.
Ikea jobbet raskt da bestillingen vår endelig ble behandlet (ventetid på tre uker) og 5 Januar kommer kjøkkenet vårt. Jeg aner rett og slett ikke hvilken ende vi skal starte i når det gjelder kjøkkenet. Fordi rørleggeren må inn her og flytte på både rør og avløp og sette inn ny varmtvannsbereder, men pga alt rørarbeidet må vi kanskje pusse opp badet samtidig med at vi pusser opp kjøkkenet
Mao- den kan bli en hektisk og rotete tid fremover. Jeg frykter at Toro og Grandiosa blir fast kost en stund.. Så skal gammelkjøkkenskapene rives ut, taket skal rives og lesseg nytt og ikke minst gulvet på kjøkkenet skal rives opp og nytt legges. Vi må skal velge en parkett til kjøkkengulvet og den bør være sterk og holdbar, samtidig som den selvsagt bør se fin ut. Til sommeren legger vi samme parketten på stuegulvet også.


Nå midt i storm og blest tyder det på at oljeovnene i stua er gått fri for parafin- det passet veldig dårlig. Vi får satse på vedfyring fremover.


Ellers har vi kjøpt nye trappetrinn til hovedtrappa opp, det blir eiketrinn og eikegelender og lys malt trapp.

Elverket har vært her i romjula og merket av hvor kabelen til hovedstrøminntaket er- det er nemlig plassert inne i huset, på et dusjrom i kjelleren, jeg skjønner ikke hva forrige huseier tenkte på da han plasserte en dusj ved siden av hovedstrøminntaket...Den strømboksen må altså ut av huset! Desverre er det masse jobb med den og elverket og kommunen krevde flere søknader fra oss før dette kan gjøres. Og som ikke det var nok må vi betale avgift på 7000 for å få den boksen fjernet og vi må selv grave ned til kabelen i hagen- litt av en jobb å grave en meter ned nå som det er vinter...grrr

Innimellom alt som skal gjøres innendørs må vi kjøre flere lass med søppel- gammelt bygningsmateriale. Nå ligger det stablet i hagen og det ser fælt ut synes jeg. Nå har all den fine julesnøen smeltet så da vises det ekstra godt.

Natt til lillejulaften- julestemning i massevis!

Nå skal vi ut å montere utelys! Jeg ønsker alle som leser her et GODT NYTTÅR!!! Mere blogging garantert i 2009...

fredag 12. desember 2008

Det er så artig at folk følger med i oppusningsbloggen min! I dag har to stykker etterlyst ny oppdatering og det synes jeg er helt storveis så her er bilder fra i går:


Arbeidsværet for snekkerne i desember:


NYDELIG!!!



Snø har vi men dagene har vært kalde og klare med en fantastisk fin vinterhimmel



Vi har vært så heldige med været i denne perioden hvor vi har byttet ut vinduene og dørene og tatt av all den gamle panelet på vestveggen. Å bytte ut dette i desember var et sjangsespill men det har gått over all forventning værmessig (nå har vi fortsatt to vinduer og et par dører igjen før alt er ordnet da men.)





Den stygge lille råtne boden som sto ved garasjen er revet, den brune flekken på beggen er merket etter der boden sto. Huset har altså vært brunt en gang- men kommer til å male alt hvitt igjen (selv om jeg synes grått hus med hvite karmer også er veldig pent...). I dag forsvant ytterdøra ut og ny ble satt inn, foreløpig er den bare halvferidg så bilder av den får komme en annen dag.



På vestveggen er all panel byttet ut- heldigvis var det ingen fukt inni veggen eller isolasjonen, det var kun panelet som var litt skadet. De grå plankene er grunnet panel og det er det som er satt inn nytt. Vi maler ikke hvitt før til sommeren..



Huset forfra- også ferdig med panel,vindu og verandadør på plass



Pappa legger panel...Nå er denne veggen også klar så da gjenstår bare inngangspartiet og vinduene her:


Her er siste veggen- et vindu i 1 etg samt ytterdør, to vindu og en balkongdør oppe. Dessuten må balkongen rives og bygges opp igjen. Men snekkeren har lovt å bli ferdig til jul- og det tror jeg han blir også. God helg!

tirsdag 2. desember 2008

Nye vinduer, dører og panel

Denne uka startet snekkeren jobben med å bytte ut alle vinduene.

Vinduene er satt inn på forsiden av huset og en del gammel panel er revet vekk..


Pappa og Johnny jobbet i stilaset i hele dag og resultatet ble at de fikk revet vekk panelet på hele vestveggen...Jeg var veldig spent på eventuelle vannskader under panelet, men det ser heldigvis nesten fint ut..




Baksiden av huset, nye vinduer er kommet inn her også..Det blir koselig med sprosser synes jeg.


Vestveggen- Johnny i arbeid...


Og her ute i garasjen og alt rotet står den fine nye ytterdøra...


Nytt vindu i gangen sett fra innsiden...Iskaldt da det enda ikke var satt på innerforinger eller skumlagt rundt..