fredag 31. oktober 2008

Riving av vegger..


I dag har vi hatt masse hjelp i huset! Mamma og pappa har kommet for å hjelpe oss, og dermed fikk vi gjort ganske mye i dag. Svigermor og svigerfar har startet med tapetlegging- så her er alle mann i arbeid!



Pappa i gang med å rive ned plater fra veggen på kjøkkenet. Jeg hadde lyst på åpen løsning fra stua inn mot kjøkkenet, men siden akkurat den veggen hadde bæring var det ikke så enkelt..



Fra kjøkkenet og ut mot stua, den stygge trekkspilldøra skulle iallefall ut, det var sikkert!

Siden jeg er totalt uten snekkerferdigheter rev jeg ned de gamle koreaplatene og skrudde ut alle stikk-kontaktene (de skal byttes ut med jordet) Så fikk jeg malt gangen og den vesle entreen med heftgrunn, men jeg venter med å starte maleprosessen til vi har fått på platene i stua, det støver så når de jobber der inne...


Her er vi i full gang med å rive veggen mellom kjøkken og stue




Platene på veggene er tatt ned, likeså gardinbrettene i teak og taklistene..




Innebygde skap på kjøkkenet måtte ut for de lå mot veggen som skulle tas ned...



Inn mot kjøkkenet i kveld: Pappa har lagt ny bæring i en drager og kjøkkenveggen er vekk! Jeg synes det ble veldig bra!


Og under to lag gammelt kjøkkengulv fant vi gull! Skikkelig tregulv! Jeg håper det er så bra at det kan brukes!
I morgen satser vi på å få lagt nye plater på veggene, skal bruke Huntonitt i stua.


torsdag 30. oktober 2008

Pussing og heftgrunn

Det hang igjen noen lamper i huset, dette er en av dem, jeg synes den er litt søt jeg..


Soverommet vår slik det var



Og slik ser det ut nå, tapeten er revet av og veggene er pusset og grunnet og klare for tapet.



Lille Hjertes rom før


Her var det et slit å få av tapetet- det var limt rett på sponplatene og satt som støpt.


Jeg begynte å male dørlistene i går, og elektrikeren har vært her og fjernet de gamle stikkontaktene og skal bytte ut ledningene.


Gulljentas rom


Her måtte vi fjerne de gamle Koreaplatene, fordi de var så stygge i nederkant mot list, under platene var det et par lag tapet som måtte av, og så har vi grunnet veggene og klargjort for tapet..



Denne senga har jeg kjøpt til Gulljenta, men ikke den grønne skuffen under...



Dette er gammelsenga til Gulljenta og den skal Lille Hjerte arve, en fin gammel snekkerseng jeg har kjøpt på loppemarked, med den fulgte et håndheklet sengeteppe!


Sangfuglens rom ser ut som de over, ribbet, grunnet og pusset.
Vi satser på å få tapetsert i morgen, og kanskje starter vi jobben med å rive plater av veggene på stua og legge nye huntonittplater der.
Så kommer snekkerpappaen min på besøk og han skal hjelpe oss med å kle inn en dør. Fra kjøkkenet er det to dører ut, en til stua og en til gangen- gangdøre skal bort så får jeg litt mere benkeplass på kjøkkenet...



tirsdag 28. oktober 2008

Rive tapet...

Da har vi endelig startet jobben med huset! Først hadde vi besøk av onkelen til mannen min, han fikset oljeovnen, renset den og fikk den igang, så nå får vi arbeidsvarme. Det var bare 10 grader i huset i går da vi startet opp. Det var vist lenge siden denne ovnene hadde vært renset sist.. Ovnen skal etterhvert ut men først skal vi bruke opp oljen

Når solgte de egentlig slike Bugg-tyggiser? Denne fant vi under ovnen i går, en levning fra 80 tallet tro?

Sånn var utgangspunktet på Lille Hjertes rom før vi startet...

Jentene synes det var kjempegøy å rive tapet..

Under det første laget med hvitt og rød tapet lå det en gammel brun tapet og den satt fryktelig godt fast!
Jeg har lånt dampvaskeren til mamma og damper løs på tapeten, derfor et noe tåkete bilde, hele rommet ble fylt av damp...
Maskinen fylles med varmt vann og så er det bare å jobbe i vei.
Sånn så det ut da vi ga oss klokka elleve i går kveld...Litt som gjenstår men mesteparten av tapeten har kommet av...


Her kommer ny tapet, nytt gulv, nytt vindu og selvsagt nye lamper...
I kveld tar jeg ned resten av tapeten og så skal jeg begynne å rive ned tapeten på voksensoverommet...










mandag 27. oktober 2008

I dag er vi huseiere!

I dag overtar vi huset!!! Nå er det bare en time til vi skal bort på overtakelsen og få nøklene!!!Hurra!

onsdag 22. oktober 2008

Lampebilde til Hilde...


Hilde- her er et litt bedre bilde av lampa, nå er det desverre ikke min lampe men om den blir hengende skal du få den!


tirsdag 21. oktober 2008

5 Dager til overtakelse..



I dag har vi handlet inn tapeter, maling, 10 liter heftgrunn og en sofa til kjellerstua...


Sånn ser barnerommet til Lille Hjerte ut i dag, rødmønsteret tapet, linoleum og teak...og noen gardiner som virkelig er knall...Det er forrige eier som har innredet rommet..




Her skal det bli forandringer, det er sikkert!

Det blir rosa striper på rommet til Lille Hjerte, hun er for liten til å ytre noen ønsker om fargevalg, og siden rommet hun skal ha er tapetsert nå var det enkelt å velge tapet for å unngå alt arbeidet med å legge veggplater. Siden den rosa tapeten var veldig søt og dessuten kjempebillig- jeg fant den i en restekurv, så ble den valgt..






Her er Gulljentas tapetvalg. Rommet hun skal ha skal i hovedsak males i fargen 5691"Tyll", men en av veggene ønsket hun tapetsert.



Slik ser rommet til Gulljenta ut i dag, ganske trist med gammel koreapanel, brune skap og gammelt linoelumsgulv.
De to minste jentene skal ha "lysekrone", Minnen taklampe fra Ikea er kjøpt inn.

På vårt soverom blir det grå striper- tapet fra Borås tapeter og maken til bildet over her bare i grått i stedet for beige..




Sånn ser foreldresoverommet ut pr i dag, tapet med brunt blomstermotiv, vindu og verandadør i en trasig forfatning, og blått linoleumsgulv fra 60 tallet...Teakdøren er heller ikke særlig vakker.





En slik sofa har jeg kjøpt til kjellerstua, men i en annen farge- mørk kaffebrun er den og kan slåes ut til dobbeltseng..

Ellers er det kjøpt inn 10! liter heftgrunn, 10 liter maling av fargen "Latte" Og Sangfuglen på 16 år har valgt seg overmalbar tapet og fargen Kaffe latte' til sitt rom...
Vårt første anbud på EL og rørarbeide kom på kr 86 tusen...og da er ikke arbeid i et nytt kjøkken medtatt...vi får se om vi får noen bedre tilbud fra andre leverandører.
Hjemme i stua er det kaos. Jeg har begynt å pakke ned, og det står esker og sekker stablet overalt her.. Men åh som jeg gleder meg!

tirsdag 14. oktober 2008

Hva skal vi ha på gulvet?


Jeg tenker endel på hva slags gulv vi skal ha i huset. Jeg har sett på mange ulike og kommet frem til at jeg gjerne vil ha kork på barnerommene.


Det finnes så mange fine korkgulv. I varierte mønster og farger- så ikke se for deg en korktavle akkuraT...Dessuten er det mange andre fordeler med kork- det er varmt og mykt å trø på- det er enkelt å legge, klikkes på plass og det er miljøvennlig.

Champagnefarget korkgulv

Men ulempen er at det koster ganske mye...Jeg tror alikevell det er en grei investering, og synes dette må være perfekt på barnerommene da jentene jo oftest leker på gulvet og kork er så varmt og godt å sitte på, og så er det lyddempende- sikkert greit..


Stua skal få en mørkere parkett en den har i dag

Slik er stuegulvet i dag

Gammel eikeparkett med en del sår og hakk- kanskje kan den slipes ned, men det spørs om det ikke blir en jobb som koster mer enn den gir. Jeg så flere skader i den, og så ser jeg ikke så veldig positivt på å skulle slipe ned gulvet for så å lakke 4-5 lag med pussing mellom hvert lag, vi har jo faktisk en del andre ting å stulle med i huset...

I gangene og i trappa ligger det gammelt belegg..

60 Tallsbelegget har holdt seg på tross høy alderdom..

Jeg har mange ideer til hva jeg ønsker å gjøre med trappa og gangen. Trappa er i utgangspunktet veldig fin. Belegget skal ut og trinnene slipes og beises tror jeg. Her er en del trappeløsninger jeg synes er fine og kanskje et alternativ for vår trapp..(bildene er lånt i blogger og interiørsider)



Lys trapp med lukkede trinn og parkett


Veldig delikat farge på trinnene her- lyse og pene-
rutete fliser gjør seg veldig bra i gang synes jeg og kombinasjonen med trappen var kjempeflott

Her er trappetrinnene beiset ganske mørke og så lakket med blank lakk

En veldig pen trapp med et "rent" utseende, jeg likte dessuten fargen på veggen i trappa- never eller bast tror jeg- en fin kontrast til de hvite listene og trappetrinnene..

torsdag 9. oktober 2008

Og så ombestemte jeg meg igjen...Kjøkken er vanskelig..



Jeg har sett på Kvik(for minimalistisk og flatt) HTH (fant ingen favoritt) , Norema (dårlig erfaring fra tidligere kjøkken), Sigdal (endel fint bl.a Herregård- men prisen...), JKE og Nettoline som har samme forhandler. Og så finnes det jo så mange andre som jeg ikke husker navnet på..



JKE kjøkken utgår i allefall etter at vi forsøkte å få de som har tegnet det til å hjelpe oss videre.

Tegningen jeg la ut i går er grei nok, men han som lagde den var liksom egentlig ikke så veldig opptatt av å skulle selge oss kjøkken.

Min kjære ringte kjøkkenmannen og etterlyste en Nettolinetegning som han også skulle lage for oss- men det hadde han glemt og fikk ikke tid til å lage den heller. Da mannen min lurte på om vi kunne komme innom butikken i kveld for å diskutere tegningen og gjøre noen endringer var beskjeden klar- de hadde det så travelt at det var det ikke noe vist i...Altså- ikke noe JKE kjøkken på oss...


Lindingø skap- enkelt og pent

Så jeg er tilbake med Ikea igjen- jeg liker virkelig Lindingø kjøkken, dessuten er det utrolig billig- nesten for godt til å være sant da? Det er masse detaljer jeg gjerne skulle vist mere om, jeg synes for eksempel at ventilator bør kunne settes inn i eget skap- men det ser ikke ut til at Ikea har et skap som passer og som er i serien Lindingø.
De hvite porelensvaskene "Domsjø"er kjempelekre og jeg vil veldig gjerne ha en slik dobbel- men blir den fortere stygg enn en vanslig stålvask tro? Blir det flere riper og merker? Hva med blandebatteri- hva passer til?
Glasskap- bør de ha glasshyller?
Lyslister- ja- men hvor mange og hvilke?
Kjøkkenøy- skal jeg ha det/vil jeg ha det?
Stekeovn for seg selv eller tradisjonellt under platene?
Hva gjør jeg med den dumme rør-boksen i hjørnet av kjøkkenet?
-og ikke minst hva skal jeg gjøre med gulvet- rive det vekk og legge nytt...
...Vi er vel heldige om vi har et kjøkken som kan brukes innen nyttår..

onsdag 8. oktober 2008

Kjøkkentegning nummer en..

JKE kjøkken hvit Milano


Men dette er da ikke kjøkkenet fra Nettoline som jeg har skrevet om før?- Nei det er et JKE kjøkken, folk sier stadig til meg at man stadig oppdager små detaljer og ting man ikke har tenkt på når man skal pusse opp, og det er jammen sant. Da vi tok mål av kjøkkenet og dro til kjøkkenbutikken fikk vi nemlig vite at vi slett ikke har standard høyde under taket, og Nettoline's kjøkken kunne ikke brukes om vi ikke klarte å få minst 4 cm mer. Det kunne derimot JKE men jeg er litt i tvil på om jeg vil ha dette kjøkkenet- dyrere ble det også. (rundt 60 000 men da er skapene ferdigmontert og mannen min vil helst slippe flatpakket...)



En annen ting som gjør at kjøkkenet ikke blir helt standard er at det er lagt rør i en "boks" som kommer ned i venstre hjørne rett ved vasken. Vi må altså finne på en lur løsning for å skjule denne boksen, og kanskje bare gjemme den inni et skap.

Kjøkkenet i dag (boksen med rør ligger i hjørnet ved vasken)

Jeg ser jo at gulvet er bygget opp- men hva finnes under tro? Vi må kanskje rive opp gulvet for å finne ut av akkurat det. I tillegg er nye takplater lagt oppå de gamle og har og vært med på å gjøre høyden mellom gulv og tak mindre. Takplatene er desverre bygget rundt den innredningen som står der i dag, så om den nye innredningen ikke passer i samme "hull" må vi plutselig gjøre noe med taket også..det ene drar det andre med altså..

Fargen på kjøkken-veggene blir iallefall krem mot hvit, gulv i skifterlaminat eller et annet litt mykere gulv (kork), veggfargen ønsker jeg meg hvitt med litt brunt i og tror jeg ender på caffe latte. Vasken skal være i porselen. JKE kjøkkenet på tegninga har skuffer med fulluttrekk og demping. Trenger jeg det? Hva er egentlig fulluttrekk? Glasskapet har glasshyller- er det dumt? Kan man velge glasskap med vanlige hyller eller vil det se rart ut?

Uforutsette ting kommer sikkert til å dukke opp hele tiden og det er vel bare å ta det som det kommer og være forberedt på at man aldri vet ting helt sikkert..



Sånn så huset mitt ut i dag, jeg og lille Hjerte tok en trilletur og så måtte vi selvsagt gå forbi huset vårt og titte..Det har regnet og regnet i flere dager så det var så deilig i dag når det endelig ble opphoold og til og med litt høstsol på huset. Men de fleste trærne i hagen har mistet bladene sine da..Nesten så jeg hadde lyst til å starte med å rake sammen litt løv i dag. Men overtakelsen er ikke før 27 oktober så jeg nøyer meg med å kikke- og konstaterer at jeg vil male det røde gjerdet hvitt, eller kanskje helst lage nytt gjerde...